1 op de 3 relaties loopt op de klippen.

Dat is helaas de bittere realiteit. 

We laten ons vaak meeslepen door de opwinding en passie aan het begin van een relatie. Toch is het essentieel om ook vooruit te kijken en na te denken over wat er kan gebeuren als de relatie eindigt. Ik snap heel goed dat je daar niet als eerste aan denkt als je verliefd bent, gaat samenwonen, samen een huis koopt of plannen maakt om een gezin te stichten. Maar het is wel belangrijk en voorkomt grote problemen in het geval dat het misgaat. 

We weten dat het in sommige gevallen goed mis gaat en een huwelijk eindigt in een vechtscheiding. En vechtscheidingen, met bittere juridische gevechten over bezittingen, geld en de zorg voor kinderen, hebben een verwoestende impact op alle betrokkenen. Ook en vooral bij de kinderen uit zo’n kapot gezin. Een verstoorde gezinsdynamiek en conflicterende loyaliteiten veroorzaken een verhoogd risico op emotionele problemen en gedragsstoornissen. En dat wil echt helemaal niemand voor zijn of haar kinderen. 

Het maken van afspraken aan het begin van een relatie is geen teken van pessimisme. Eerder van realisme en verantwoordelijkheid. Deze afspraken, of het nu gaat om financiën, eigendommen of de zorg voor kinderen, leggen een basis van wederzijds begrip en respect die van onschatbare waarde is in tijden van crisis.

Want in je relatie wil je voor elkaar zorgen. Er over in gesprek gaan helpt.

Ik kan me voorstellen dat het best lastig kan zijn om zo’n gesprek aan te gaan. Ik help je daar graag bij. 

Vorige
Vorige

In het belang van de kinderen…

Volgende
Volgende

De band tussen stiefouder en kind?