Goede voornemens

Het nieuwe jaar is begonnen, een verse start. Afgelopen met de negativiteit van vorig jaar! Klaar met de ruzies over de omgang met de kinderen, klaar met de oeverloze gesprekken over wie wat moet doen. Kan dat?

Het nieuwe jaar brengt vaak een gevoel van frisheid en een kans op vernieuwing met zich mee. Voor degenen die door een scheiding gaan of deze net achter de rug hebben, kan het formuleren van goede voornemens een krachtige manier zijn om positieve veranderingen te omarmen en persoonlijke groei te stimuleren. In deze blog geef ik wat tips voor enkele inspirerende goede voornemens die je kunt overwegen tijdens en na je scheiding.

1. Zelfontdekking omarmen:

"Dit jaar zal ik de tijd nemen om mezelf opnieuw te ontdekken."

Een scheiding markeert vaak een nieuw hoofdstuk in je leven. Gebruik deze tijd om te reflecteren op jezelf, je doelen en wat je werkelijk gelukkig maakt. Dit kan een reis van zelfontdekking zijn die leidt tot een dieper begrip van wie je bent en wat je wilt in het leven.

2. Prioriteit Geven aan Zelfzorg:

"Ik zal zelfzorg prioriteit geven en mijn welzijn koesteren."

Een scheiding kan emotioneel uitputtend zijn. Zet jezelf op de eerste plaats door actief voor je mentale en fysieke gezondheid te zorgen. Dit kan variëren van regelmatige lichaamsbeweging tot het zoeken van professionele hulp zoals counseling.

3. Open Communicatie Onderhouden:

"Ik zal streven naar open en respectvolle communicatie, vooral met mijn ex-partner."

Heldere communicatie is essentieel, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Stel jezelf open voor constructieve gesprekken, luister actief en werk samen aan oplossingen. Dit bevordert niet alleen een gezonde (co-)ouderschapsdynamiek, maar kan ook de emotionele last verminderen.

4. Financiële Zekerheid Opbouwen:

"Ik zal werken aan het opbouwen van mijn financiële zekerheid en onafhankelijkheid."

Scheiding kan financiële uitdagingen met zich meebrengen. Stel realistische financiële doelen, maak een budget en overweeg professioneel advies om je financiële toekomst op te bouwen.

5. Flexibiliteit in ouderschap Aannemen:

"Ik zal flexibel en empathisch zijn in mijn rol als ouder."

Ouderschap vereist aanpassingsvermogen. En al helemaal bij een scheiding. Streef naar een flexibele aanpak en toon begrip voor de behoeften en schema's van zowel jou als je ex-partner. Dit bevordert een gezonde omgeving voor de kinderen.

6. Positieve Mindset Cultiveren:

"Ik zal een positieve mindset cultiveren en me richten op groei."

Richt je op de toekomst met optimisme. Laat negatieve emoties uit het verleden los en omarm nieuwe kansen voor groei, zowel persoonlijk als emotioneel.

Een Nieuw Begin Binnen Handbereik

Het formuleren van goede voornemens tijdens en na je scheiding kan de weg banen naar een nieuw begin vol mogelijkheden. Het biedt de gelegenheid om je te richten op zelfontwikkeling, welzijn en positieve relaties, wat cruciaal is voor het creëren van een gezonde en evenwichtige toekomst.

Hopelijk brengen deze voornemens je wat rust en overzicht, en geeft het je een duwtje naar meer ontspanning en helderheid voor de nieuwe fase in je leven. heb je hulp nodig? Neem dan contact met me op.

Vorige
Vorige

Gescheiden van Suikerpapa

Volgende
Volgende

Eenzame Kerst