KRACHT!!

badass.jpg

Wanneer heb je voor het laatst voor de spiegel gestaan, jezelf eens goed bekeken en tegen jezelf gezegd hoe geweldig je bent?

Besef je eigenlijk nog wel van jezelf hoe krachtig je bent? En wat je allemaal in je hebt? Of is dat op de achtergrond geraakt door de waan van de dag, het zorgen voor, en het regelen van?

Twijfel je aan je eigen kunnen, cijfer je jezelf (te) vaak weg? Ben je lamgeslagen door wat het leven je toegeworpen heeft en zie je het even niet meer zitten? Of weet je niet goed waar te beginnen, of met wat? Ben je jezelf misschien een beetje kwijt?

Wanneer had je voor het laatst echt ruimte voor jezelf, en heb je iets gedaan alleen omdat JIJ dat wou? Zomaar. Omdat het kan.

Persoonlijk vind ik mensen die in hun kracht staan enorm inspirerend. Ze zijn in staat hun grenzen te bewaken, beslissingen te nemen en de consequenties te accepteren, zelfs al kunnen die vervelend zijn.

Ze lijken goed te weten wie ze zijn, wat ze kunnen, wat wel en niet bij ze past, durven stappen te zetten, ook al zijn die stappen op voor hen onbekende paden. En als het mis gaat, of anders dan ze hadden bedacht is het ook goed. Struikelen, omvallen, stof afkloppen en doorgaan.

Dat kan heel indrukwekkend zijn.

In de wereld van werkende mensen, dus meestal binnen bedrijven en organisaties, kun je vaak hulp krijgen als je wat sterker zou willen staan. Er bestaan Persoonlijke Ontwikkelplannen, coaches, cursussen, intervisie.

Maar hoe doe je dat als je geen -betaalde- baan hebt? Vaak zijn cursussen en opleidingen duur, en niet helemaal waar je naar op zoek bent. Vaak zijn ze werkgerelateerd, wat ook logisch is.

Thuis heb je meestal geen HR manager die je aan de hand neemt, en in het online woud van aanbod over je persoonlijke ontwikkeling is het makkelijk verdwalen. Waar begin je, wat heb je nodig, moet het maatwerk zijn?

Dus hoe versterk je jezelf? Of zoals ik dat noem: hoe kom jij in je vierkante meter van kracht te staan.

Ik geloof heilig in die plek. Die vierkante meter. Die plek waar je rechtop staat, het dichtst bij jezelf staat, je eigen ruimte claimt, daar waar jij onverslaanbaar bent. Die plek waar jij je op de borst kunt slaan en kunt zeggen: HIER BEN IK, en ik ben sterk, geweldig en prachtig.

Want dat ben je, je bent het misschien alleen even vergeten.

En het lijkt misschien wel wat theatraal, suf of overdreven om jezelf voor de spiegel een powerspeech te geven. Of dansend op een powerliedje door het huis te gaan. Misschien vind je dat ingewikkeld, of geneer je je een beetje.

Maar dat stukje eigenliefde, die waardering voor jezelf, je persoonlijkheid omarmen, maakt je sterker. Het geeft je eigenwaarde. Het kan je helpen stappen te zetten in de richting die jij wil. Te zijn of te worden wie JIJ bent.

En het hoeven helemaal geen grootse of meeslepende dingen te zijn. Maar om weer in de spiegel te kunnen kijken en tegen jezelf te zeggen: ”nou…ik vind jou eigenlijk best heel oké”, is al heel veel waard.

Wil je op zoek naar jouw innerlijke onverslaanbare zelf? Heb je ook behoefte aan wat meer waardering voor jezelf en kun je wel wat van je eigen kracht gebruiken maar weet je niet hoe?

Kom dan met me mee op speurtocht naar jouw vierkante meter van kracht.

Neem contact met me op. Samen kunnen we vast een hoop kracht in jou (her) vinden.

Vorige
Vorige

Een Stiefplan?

Volgende
Volgende

Week van de Mediation