Relatie APK

Relatie APK.jpg

Het is volgens mij altijd goed om aandacht te besteden aan de dingen die waardevol voor je zijn. Je gezondheid, je huis, je tuin.

In deze idiote tijden gedomineerd door Corona kopen we ons suf aan spullen om onze thuiswerkplekken goed in te richten, de bouwmarkten en tuincentra waren overvol, de Ikeas van deze wereld lopen vast door leveringsproblemen. Verwaarloosd onderhoud wordt opgepakt, we richten ons volledig op onze omgeving. We doen er van alles aan om zo comfortabel mogelijk door deze tijden heen te komen, wachtend en hopend op betere tijden waarin we weer terug kunnen naar ons “oude” leven.

Maar in dit tijdelijke nieuwe leven zijn we wat mat en afgestompt. Je loopt rond in gemakkelijke kleren, lekker comfortabel, natuurlijk. Want waarom zou je niet? Je gaat toch nergens heen, en of de plaatselijke super de vlag uithangt omdat jij op je hakken loopt in je kekke outfit betwijfel ik ten zeerste.

Je sportlegging zit fantastisch, die dikke trui zit heerlijk. En we wandelen ons de tandjes, dus liever comfortabele gympen of lekkere laarzen dan die 10 cm hoge hakken.

Je lief doet uit beleefdheid voor de zoveelste conference call misschien nog wel een overhemd aan, maar daar onder kan zomaar een joggingbroek zitten. Je hebt beiden wel wat beters te doen dan je bezig te houden met je uiterlijk en een beetje aantrekkelijk voor elkaar te zijn. Dan ook nog dat thuisonderwijs, iedereen die CONSTANT in je aura hangt, het maakt het allemaal niet vrolijk en energieker, uiteindelijk heb je geen energie meer. Of gewoon geen zin.

Dus je gaat lekker vroeg naar bed, je hebt elke een beetje zichzelf respecterende Netflix serie al gezien.

Pfff…..ja. Dat dus.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als hier al over wordt gepraat krijg je dat “hou vol, nog even!” Dat komt mij af en toe behoorlijk mijn neus uit. En dat beleefde “een ander heeft het ook zwaar” schiet ook niet op. Het kan wel waar zijn, maar wat helpt jou dat? Jij hebt toch ook gewoon een niet zo gezellige periode in je leven? En daar mag je best klaar mee zijn en het mag geen excuus zijn om je relatie te verwaarlozen.

We zijn 24/7 op elkaar aangewezen, en dat kan schuren. Alles ligt onder het vergrootglas. En je lief is best heel leuk hoor, maar soms!! En dat gaat twee kanten op. Het kost moeite om nog echt goede gesprekken met elkaar te voeren, waar moet je het over hebben, je ziet elkaar al de hele dag.

Maar het is in deze tijden best belangrijk om je relatie gezond te houden.

Dat was het voor Corona natuurlijk ook al, maar nu is er ook geen ontsnappen meer aan elkaar.

Vraag je heel even af - een paar minuten maar -voordat je weer achter die serie duikt, of vroeg je bed in gaat, wanneer je je lief voor het laatst diep in de ogen hebt gekeken en oprecht gevraagd hebt hoe het gaat?

Hoe gaat het nu echt met jullie? Zijn jullie samen nog oké? Heb je nog lol? Even een relatie-evaluatie erin gooien.

Wanneer heb je voor het laatst over je relatie gepraat? Moet er wat bij? Moet er wat af? Gaan we nog goed zo? Kan ik wat voor je doen? Wat heb je nodig?

Deel je gevoel. Word eens chagrijnig, heb het eens volledig gehad. Allebei. Geef elkaar die ruimte, zonder dat je meteen denkt dat je uit elkaar moet. Want dat hoeft heus niet altijd. Vergeet niet waarom je bij elkaar bent, benoem dat, waardeer dat. Herinner elkaar daar aan.

Begrijp elkaar weer eens oprecht. Schiet weer eens samen in de lach, de wereld is zo bizar op dit moment. Houd elkaar vast.

Want voordat het écht begint te rammelen is een relatie APK een heel goed middel om aan noodzakelijk onderhoud te doen.

Wil je er eens over praten? Of samen met mij een relatie evaluatie doen? Neem dan contact met me op.

Vorige
Vorige

Geld, samen spelen samen delen

Volgende
Volgende

Familiebanden